ІІ районний практикум для лідерів учнівського самоврядування «Виховання національно-свідомих громадян засобами музейної педагогіки»

«Виховання національно-свідомих громадян засобами музейної педагогіки»

ІІ районний практикум для лідерів учнівського самоврядування «Виховання національно-свідомих громадян засобами музейної педагогіки»

21 січня на передодні Дня Соборності України та в день народження Ленінського району в Запорізькій гімназії №50 відбуся ІІ районний практикум для лідерів учнівського самоврядування «Виховання національно-свідомих громадян засобами музейної педагогіки».

Президент гімназії Діброва Роксолана та члени Кабінету Міністрів учнівського самоврядування привітали представників 15 шкіл району. На заході була присутня методист РМП Ленінського району Марина Вікторівна Полєва. Вона ознайомила лідерів з планами районого самоврядування на лютий-березень, та побажала всім плідної роботи.

Міністр культури Агафонова Анна розповіла про роботу учнівського самоврядування гімназії, та музейну справу, як один з головних напрямків. Присутні вшанували пам’ять загиблих героїв, що захищали Україну хвилиною мовчання, а учениця 8-Б класу Мансурова Аліна присвятила пісню «Повертайся живим» всім тим, хто і зараз стоїть на захисті нашої держави.

Заступник директора з навчально-виховної роботи Нежива Марина Андріївна запропонувала усім присутнім спробувати себе в нових ролях та створити міні-музей за одну годину. Учасники поділилися на 5 творчих груп, та лише за 30 хвилин створили макети екзпозицій на наступні теми:

- Герої АТО та подвиг Івана Гутніка-Залужного;

- Україна космічна та судьба випускника гімназіїї Григорія Нелюбова;

- Історія Запорізької гімназії №50;

- З Днем народження, Ленінський район!

- День Соборності України.

Після цього групи змішались і кожен з учасників став екскурсоводом та суддєю одночасно. Під час 5 екскурсій, що відбувалися одночасно біля кожного стенду, лідери самоврядування розповідали кожен про свій. А біля інших стендів оцінювали виступ своїх колег. Було незвичайно та цікаво одночасно. Плідно попрацювавши та дізнавшись багато нового, усі присутні відвідали музейну кімнату гімнізіїї. Представники 10-А класу провели екскурсію, присвячену отряду Нормандія Неман.

На прикінці заходу лідери учнівського самоврядування району отримали сертифікати учасників практикуму. А потім діти та дорослі взялись за руки, утворивши живий ланцюг, на знак єдності, любові та соборності.

Велика вдячність всім лідерам учнівського самоврядування за активну участь в організації та проведенні практикуму.

/Files/images/EeYJZJIHCMY.jpg/Files/images/sqznCbtHQsI.jpg /Files/images/Cv08cjxXXaU.jpg/Files/images/F255O8KXh4Y.jpg/Files/images/lhSSf-tFjUg.jpg/Files/images/jtjgNFA4t7I.jpg/Files/images/eSRpwk5JTJM.jpg/Files/images/T3og8b0sLOw.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 125

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.