День народження Державного Прапора України

День народження Державного Прапора України


Одним з найважливіших елементів процесу становлення державності будь-якої країни є визначення національної символіки як невід’ємної ознаки незалежності. Символіка є втіленням боротьби за самовизначення, це – історичне надбання народу.


Український національно – державний прапор прийшов до серця нашого народу тернистими шляхами буття. У ньому втілені віковічні прагнення до миру, праця, краса та багатство рідної землі.


28 січня 1992 року сесія Верховної Ради України прийняла Постанову «Про Державний прапор України». Ним став саме національний синьо – жовтий стяг.

Особливого значення набуває використання державного прапора під час проведення протокольних заходів, оскільки з ним передусім асоціюється держава. Державний прапор як символ країни є втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення. Під його знаменом ми йшли до проголошення самостійної Української держави. Це – прапор миролюбства.

Шлях до піднесення національної самосвідомості, збагачення культури нашого народу пролягає через масштабне значення історії й, зокрема, історії національно – державної символіки, через історичні, культурні знання, а не через задоволення політичних амбіцій. Саме на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги до державних символів України Указом Президента встановлено. Учні 9-11 класів гімназії 50 пройшли Вікторину з цієї теми, та показали високі показники. І це дає нам надію, що це покоління пам'ятає важливі дати нашої держави!

Кiлькiсть переглядiв: 263

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.