26 вересня – Європейський день мов

26 вересня – Європейський день мов

Основна мета цього свята – заохочення до вивчення різних мов і в школі і поза межами на протязі всього життя людини.

Безпосередньо це свято стосується і нашої гімназії. Наші учні оволодівають трьома іноземними мовами на уроках, в позакласній діяльності, і навіть під час канікул.

Стажування в Бельгії

Нещодавно (в серпні 2019 року) дві учениці гімназії Туйнова Таміла та Вероніка Рогозіна побували в Бельгії (у франкомовній провінції Валлонія), після успішної участі у конкурсі LinguaFortuna (вчитель Шенгер В.М.). Зі свого стажування дівчата повернулися в захопленні від країни та збагачені знаннями і новими знайомствами.


Курс кіно з французьким режисером

Кіно- це найбільш популярний вид мистецтва, який нікого не залишає байдужим та змушує глядача затамувати подих, викликає різноманітні емоції та думки. Талановиті учні нашої гімназії разом зі своїми вчителями французької мови поринули у світ створення короткометражного кіно. Минулого навчального року учнями було створено багато цікавих фільмів французькою мовою. Учні відчули себе справжніми режисерами, сценаристами, звукооператорами та, звісно, акторами та актрисами.

Цього навчального року у нашій гімназії, за підтримки культурного центру «AllianceFrançaise»,посольства Франції в Україні розпочав свою роботу гурток «Faire du cinéma». 13 вересня до нашої гімназії завітала директор Запорізького культурного центру «Alliance Française» Богдановська Людмила Костянтинівна, яка розповіла учням про особливості цього проекту та режисера Бернара Ноера. Найбільш креативні учні 8-х, 9-х, 10-х класів зі своїм керівником, вчителем французької мови Остапенко Оленою Вікторівною, впродовж року будуть працювати над створенням короткометражних фільмів. Відомий французький режисер Бернар Ноер буде допомагати учням у створенні професійного кіно. Як сказала Людмила Костянтинівна: «Наша мета – представити фільм на французькому кінофестивалі в рамках французької весни в Україні!»

/Files/images/2019-2020/frantsuzka/IMG-2faa68c10e78bdf046e7ca411640e127-V.jpg/Files/images/2019-2020/frantsuzka/IMG-45f3a48e6b8119e3be499ca4ba1c21d5-V.jpg/Files/images/2019-2020/frantsuzka/IMG-654e8e9e087cf5201bf08d54bc687f67-V.jpg

Навчальна практика студентів

2 вересня 2019 розпочалася практика студентів IVкурсу факультету іноземної філології («Французька мова і література»). Серед практикантів набуває практичного досвіду і наша колишня учениця Борисенко Анастасія під керівництвом вчителя французької мови Тоцької Н.А. Слід зазначити, що завдяки сумлінній праці вчителя французької мови Штепи Т.Г. уроки, які проводить за її допомогою студентка, отримують схвальні відгуки методиста з університету.

/Files/images/2019-2020/frantsuzka/Практика.jpg

FLEX – програма обміну майбутніх лідерів

21 вересня 2019 року учні гімназії №50 взяли участь в 1 турі програми обміну майбутніх лідерів FLEX. Це програма для учнів загальноосвітніх шкіл десяти країн співдружності незалежних держав (СНД) - Євразії, яка фінансується урядом Сполучених Штатів. Програма надає школярам стипендії, які дають їм змогу подорожувати до Сполучених Штатів, навчатися в американській школі протягом одного академічного року і проживати у американській родині. FLEX був заснований у 1992 році, як основна програма Євразійської Шкільної Ініціативи Акту на Підтримку Свободи. Програма фінансується Державним Департаментом Сполучених Штатів. Програма була створена завдяки переконанню сенатора Біла Бредлі у тому, що найкращим шляхом для забезпечення довготривалого миру та взаєморозуміння між Сполученими Штатами та країнами Євразії є надання можливості молоді із цих країн особисто пізнавати Америку та американців. Основною метою FLEX є покращення взаєморозуміння між країнами та надання можливості молоді з Євразії спостерігати за американським державним устроєм та бути його частиною. З початку існування програми у 1993 році, більш ніж 22.000 молодих людей з Євразії взяли участь у FLEX і повернулися до своїх країн сповнені нового ентузіазму, бажання допомагати іншим та ділитися своїм набутим досвідом та знаннями для покращення життя у своїх громадах та країнах.

Бажаємо і нашим учням досягнути поставленої мети та отримати новий корисний досвід! (вчителі англійської мови Дерев’янко О.В., Нежива М.А.)

/Files/images/2019-2020/frantsuzka/20190921_091139.jpg

Звісно, ці заходи, які пройшли на початку навчального року, лише відправна точка у наміченому вчителями та адміністрацією на поточний навчальний рік плані щодо удосконалення іншомовної комунікативної компетентності учнів відповідно до потреб сучасного мовного простору. Тож, свято триває…

Кiлькiсть переглядiв: 357

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.