Girls in ICT Day 2019

25 квітня 2019 року дівчата та хлопці Запорізької гімназії №50 долучилися до події Girls in ICT Day 2019 в Запоріжжі з нагоди міжнародного Дня дівчат в ІТ.

Girls in ICT Day 2019 проходив в Інженерному інституті Zaporizhzhya National University. Захід проводився в межах Всеукраїнського фестивалю "STEM-ВЕСНА-2019"за підтримки ДНУ "Інститут модернізації змісту освіти". Girls in ICT Day 2019зібрав 100+ хлопців та дівчат з 11 навчальних закладів Запоріжжя та Дніпра.

Захід був цікавим і насиченим. Чемпіонат зі складання віртуального ПК, чемпіонат з Cisco Binary game, ігри з роботами ozobot та zumo, рухлива гра "Закинь пакета" тільки розігріли школярів. Організаторами інтелектуальних розваг стали студенти 1-2 курсів спеціальності Інженерія програмного забезпечення. Завдяки партнерам заходу, компанії IT-Dimension присутні змогли поспілкуватись з голосовим асистентом Amazon Alexa та покерувати розумним світильником.

Масу вражень учні отримали від спілкування з талановитими дівчатами, які успішно працюють в різних сферах ІТ.Vira Blusenkova, інженер Глобального центру підтримки клієнтів Cisco в Бельгії розповіла про кар'єрні можливості в напрямку комп'ютерних мереж. Випускниці спеціальності «Інженерія програмного забезпечення»Інженерного інституту ЗНУ ( раніше Запорізька інженерна академія) ділилися досвідом роботи в сфері розробки програмного забезпечення. Веб-розробник компаніїFaceIt ItTeamOlha Novikovaта front-end розробник компанії Light ITKristina Shattsрозповіли як зробили свій вибір на користь ІТ та про особливості гендерної політики в ІТ-сфері.

Всі учасники отримали сувеніри від партнерів заходу та доступ до курсу "Вступ до ІоТ"Cisco Networking Academy Ukraine.


Галерея "Girls in ICT Day 2019 в Запоріжжі "

Кiлькiсть переглядiв: 147

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.